2012. április 9., hétfő

Április 8-án kellemes, szolid útvonal vezetett Manangból Yak Kharkába. Hamar magunk mögött hagytuk a civilizációt, a a házakat, a teraszos művelésű földeket, a jakkal, vaspapucsos ekével szántó parasztokat.
A folyóvölgyben vezető ösvény környezetében húzódó hegyoldalon elszórtan legelészett, kérődzött egy-egy fekete vagy tarka jak. Emelkedésünkkel a kilátás is egyre távlatosabbá vált. A Gangapurna hegy nevét viselő teaházunk igen ötletesen volt megépítve: a közösségi helyiség a konyha fölött húzódott, így viszonylagos melegben volt részünk, míg a szomszéd étkezőben a szárított jaktrágyával üzemelő kályha fojtó füstje terjengett.
A kezdetben napos idő délutánra zordabbá vált, havazott is. Ápr.9-én 400 m-es szintemelkedést abszolválva - mely ideális az akklimatizációhoz - 2-3 órás gyaloglással értük el a Thorng Phediben lévő Base camp teaházat. Eddig - enyhébb fejfájásoktól eltekintve - mindenki jól van. Ápr 10-én 2 trekkingesünk egy teherhordóval átkel a hágón, és Muktinath-ban (3800 m) vár be minket.Értesüléseink szerint a Thorung-hágót 30-40 cm-es hótakaró borítja. A többiekkel mi holnap még a 4900 m-en található High campben töltünk még egy éjszakát,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése