2011. november 21., hétfő

"Mindannyian mások vagyunk,
Bár egyben-másban hasonlítunk"

http://www.free-dimension.hu/munkak/repuloter.html

Harmadszor is Fogadj Be! – Jótékonysági aukció autista fiatalok képeiből

Immáron harmadik alkalommal szervez autizmussal élő alkotók műveit felvonultató aukciót a Fogadj Be! program keretében a Concorde Értékpapír Zrt. és a Mosoly Otthon Alapítvány. A kezdeményezés célja a segítséggel élő fiatalok helyzetének javítása, és képzőművészeti alkotásaik bemutatásával a velük szembeni előítéletek lebontása. A művészeti és szociális szempontból is egyedülálló program újabb állomásaként november 27-én a Műcsarnokban árverezik el az autista alkotók képeit.

2011-ben újabb aukcióval folytatódik a Concorde Értékpapír Zrt. és az autista fiatalokat gondozó lakóotthonokat segítő Mosoly Otthon Alapítvány (MOHA) által három évvel ezelőtt indított Fogadj be! program. Hasonlóan a tavalyi évhez, az idei eseményen is olyan alkotások kerülnek árverésre, melyek az autista fiatalokat befogadó kis létszámú lakóotthonok művészeti foglalkozásai során jöttek létre. A művek létrehozásában – akárcsak az előző években – Tarr Hajnalka képzőművész, a program művészeti vezetője nyújtott segítséget a fiataloknak. A képek idei, november 27-i árverését Virág Judit, az egyik legnagyobb hazai galéria és aukciósház tulajdonosa vezeti majd, az est háziasszonya Krizsó Szilvia lesz, az eseményen pedig fellép Kulka János Kossuth-díjas színész, az autizmus nagykövete is. Az aukcióba Mécs László hegymászó csempészi be a Himalája titokzatos világát.

A Műcsarnokban megrendezésre kerülő árverésen változatos portfolióból választhatnak a licitálók, melyet az előző aukciókhoz hasonlóan szakértő zsűri állított össze. Az idei évben, akárcsak a tavalyi, nagy sikerű rendezvényen autista alkotóművészek 100 műalkotására
(http://www.mosolyotthon.hu/aukcio/2011_alkotas_bihari_laszlo.html#bihari) licitálhatnak majd az érdeklődők. A tavaly létrehozott anyag egyébként olyan erőteljes lett, hogy 2011 májusában a Magyar Nemzeti Galériában rendhagyó tárlatot mutattak be a válogatásból. A Privát Labirintusok névre keresztelt kiállításon 17 autista és 9 kortárs képzőművész képei együtt kerültek bemutatásra.

Időpont: 2011. november 27. vasárnap, 18 óra
Helyszín: Műcsarnok (Budapest, XIV., Dózsa György út 37.)

Program

18.00 érkezés, welcome drink, a tárlat megtekintése Tarr Hajnalkával
19.00 köszöntő, a Fogadj be! program bemutatása
19.40 aukció
21.00 állófogadásos vacsora zenével és finom borokkal

A vacsora és borok mellett lehetősége van találkozni az autista fiatalok ügyét felkaroló mecénásainkkal és az autizmus nagyköveteként fellépő Kulka Jánossal. Az izgalmasnak ígérkező árverést Virág Judit vezeti. A műsor háziasszonya Krizsó Szilvia.

A vacsorával egybekötött aukción és gálán való részvétel feltétele személyenként 30 000 Ft támogatás, mellyel Ön az autista lakóotthonokat és a művészeti projektet támogatja.


Visszajelzését várjuk:

E-mail:
l.toth@con.hu
Telefon: +36-1-4892300, +36-20-3989291"Mindannyian mások vagyunk,
Bár egyben-másban hasonlítunk"

http://www.youtube.com/watch?v=ozTO6GoumZE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése